DELFT - Maart 2013 

EEN LEUK ARTIKEL IN HET AD  KLIK OP DE FOTO

Leuk stukje im het AD 

DELFT - Januari 2010  

 

DE DOCHTER VAN DE BAAS HET AUTOMEISJE

De jaren vliegen voorbij in het autoschade bedrijf van Bouman autoschade.

Saskia werkt op 1 januari 2010 al weer 10 jaar met heel veel trots in het familiebedrijf. Een familiebedrijf waar iedereen zijn eigen specialiteit helemaal in kwijt kan.

In 1956 is het familiebedrijf gestart door haar opa de heer J.C. Bouman in Den Haag en in 1982 namen pa en ma het bedrijf van opa over. Later in 1995 verhuisde het bedrijf naar Delft. 1982 was best een uniek jaar want dat was precies het jaar dat ma zwanger was van het automeisje dat Saskia tot nu toe is gebleven. Als klein meisje van een jaar of 3 wist Saskia het namelijk al, “ik word een automeisje net als papa”!

Die jonge liefde voor auto’s is nooit meer overgegaan.
Pa Bouman nog geschoold met het echte “ouderwetse” vakmanschap is met recht supertrots op zijn dochter.
“We kunnen nu rustig eens op vakantie, met Saskia in het bedrijf, ze kan alles!” Van schade taxeren tot spuiten en alles wat er tussen in zit. En met dat alles bedoelt hij ook echt alles, want Saskia is 10 jaar geleden begonnen met het vegen van de vloeren. Daarna mocht ze heel veel schuren en poetsen in het poetsbedrijf in de jaren dat er ook nog occasions verkocht werden. Hierna mocht ze voorzichtig gaan uitdeuken en ja haar droom was het spuiten van auto’s. Het duurde toch bijna 2 jaar en toen mocht ze dat van pa ook gaan doen. Wat al gauw een juiste keuze bleek te zijn want Saskia is een natuurtalent.
Zelf zegt ze daarover, “autospuiten is een vak en vakkennis leer je niet in de schoolbanken, dat leer je in de praktijk en je hebt het of je hebt het niet.”

Na 10 jaar is het daar niet bijgebleven want bijna alle relevante cursussen zijn door Saskia wel gevolgd.
Allerlei cursussen op het gebied van bedrijfshulpverlening tot milieu en verzekeringen. Om één belangrijk aspect in het bedrijf hoeft ze zich gelukkig geen zorgen te maken.
Ma doet de boekhouding al die jaren al en zo zijn de taken in het familiebedrijf dus mooi verdeeld.

Bouman Autoschade is nu 15 jaar gevestigd in Delft. Het leuke is dat er nog steeds veel klanten trouw zijn gebleven als klant en naar Delft toekomen als er reparaties nodig zijn. In de 10 jaar dat Saskia nu de spuiter is in het bedrijf zal de teller op ongeveer 4000 auto’s staan die door haar zijn gespoten in en met de mooiste kleuren die je maar kan bedenken.
Het mengen van deze kleuren doet ze namelijk ook zelf.
De klanten die door Saskia geholpen worden ontvangen altijd een brede glimlach en stralend humeur, naast uiteraard de goede service en kwaliteit waarom het familiebedrijf Bouman bekend staat.

voor het laatst bijgewerkt 25-08-2014